I cannot describe what happens to the senses when curry paste and coconut milk are put together. I think the only word that comes to my mind is pleasure. Pure pleasure that comes with every bite. The hunt after the red curry paste was worth every minute of it!
Нарязваме пилето на хапки и запържваме в олиото до зачервяване. Добавяме ситно нарязания зелен лук, разбъркваме и веднага отстраняваме от огъня. В олиото от запърженото пиле изсипваме лъжицата къри паста и малко от кокосовотo мляко. Енергично разбъркваме. Запържваме за кратко и добавяме останалото мляко. Оставяме да кипне и посоляваме. Връщаме месото и лука в съда, намаляваме котлона и оставяме да покъкри. Готовото ястие овкусяваме с черен пипер и кориандър.
Отделно приготвяме ориз, който ще използваме като основа, върху която ще сервираме пилето и който ще попие соса, получен от кокосовото мляко и кърито.
Steps:
Cut the chicken into bite-sized pieces and brown it with some oil in a frying pan over medium-high heat. Add the chopped up green onions. Stir and remove from the heat. In the remaining oil stir the tablespoon of red curry paste and a little bit of the coconut milk. Stir until fragrant but not browned - 30 seconds to 1 minute. Add the rest of the coconut milk. Reduce the heat to medium-low and return the chicken and the onions to the pan. Let it simmer until the chicken is well done - 10 minutes should do it. Remove from the heat and sprinkle some cilantro and black pepper over it.
Meanwhile boil some rice which we will use as a padding for our chicken. When ready, put the rice in bowls, pour the chicken over it and enjoy!
Image: blanche et orange
No comments:
Post a Comment