13/03/2013

Чушки с кускус | Couscous stuffed peppers

Непременно трябва да пробвате тази вкусотийка. Освен, че са интересни като плънка, заради сините сливи в нея, тези чушки са и много красиви при поднасяне, тъй като се пълнят по дължина, а не както обикновено сме свикнали от горната част след премахването на дръжката. Идеални са за хората, които постят в момента или са вегетарианци както и за любителите на ориенталската кухня.

You should definitely try this delicious meal. Besides having an interesting stuffing, thanks to the dried plums in them, thоse green peppers are very beautiful when served since they are cut open along their body and then filled insted of the handle being removed as it is usually done. Ideal for people who fast or are vegetarians and for those who love the oriental cuisine.


Стъпки:
Нарязваме лука на ситно и задушаваме до омекване в зехтина. В подходящ съд кипваме водата, добавяме сол, отстраняваме от котлона и изсипваме кускуса. Оставяме го да поеме водата за няколко минути. След това към него добавяме едро нарязаните сухи сини сливи, ситно нарязания магданоз, маслото, черния пипер и запържения лук.

Измитите чушки внимателно разрязваме по дължина. Почистваме ги от семките без да отстраняваме дръжките им. Пълним ги със сместа, подреждаме ги в намаслена тавичка и печем на 180C във фурната около 30 минути.


Steps: Cut the onion into small pieces and stew in olive oil until tender. In a small saucepan boil the water, add salt, remove from heat and pour the couscous. Let the couscous soak for several minutes. Then add the chopped up dried plums and parsley, the butter, some pepper and the fried onions.

Wash the peppers and carefully cut along the side. Remove any seeds but do not remove the handle. Stuff the peppers with the couscous mixture and arrange them into a buttered baking pan. Bake at 180C for about 30 minutes.

Image: blanche et orange

No comments:

Post a Comment