Преди няколко дни ни се доядоха бухти. Вкус от детството. Намерих тази рецепта, но добавих повече брашно, за да се получи меко тесто и да мога да изрежа бухтите с чаша. Така станаха еднакво големи и по-леки, тъй като не поеха много олио при пърженето. А вие, коя закуска ви беше любима?
A few days ago we had an urge for some morning fritters or “buhti” of bulgarian. A taste of our childhood. What about you, what was your favorite breakfast as a child?
Morning Fritters or Buhti
Ingredients:
200 g Bulgarian Yogurt (Kiselo Mlyako [Key-seh-loh Mlya-koh])
3 eggs
3 tsp (15 g) sugar
a pinch of salt
½ tsp (2 g) baking powder
2 cups (400 g) flour
oil for frying
Directions:
Mix all ingredients and knead to soft dough. Spread it till it's about 5 mm thick and cut out circles with a glass of brandy. Fry the cuted circles in hot oil until golden. Enjoy!
Image: blanche et orange
Бухтите са супеееееееееер! А ще има ли козунаци ! Целувки !
ReplyDeleteБлагодаря!
DeleteКозунаците ги "омеси" мистър Д. :)