18/01/2013

Зимата | The Winter

Определено може да се каже, че съм летен тип човек. Слънце, пясък и море – колкото повече, толкова по-добре. Но има моменти когато и зимата има своите хубави страни. Например току що навалелия пухкав сняг, затрупал всичко, даже и колите, натежал по клоните на дърветата, поемащ всичкия шум на града.

I can definitely say that I'm a summer type of person. Sun, sand and sea – the more, the better. But there are times when winter has its own beautiful moments as well. For example, the fluffy snow which has covered everything, even the cars, weighing on the trees, taking in all the noises of the city.

И топла морковена супа с къри и джинджифил, стопляща след дълга разходка и борба с преспите. Да, зимата има много лица.

And a warm carrot soup with curry and ginger, warming after a long walk and a battle through the snowdrifts. Yes, winter has many faces.


За крем супата от моркови с къри и джинджифил сваряваме в литър вода, с добавена супена лъжица зехтин около 600 гр моркови и 2 големи картофа (обелени и едро нарязани). Когато омекнат добавяме ½ с.л. сол, 2 с.л. къри, 1 с.л. джинджифил. Пюрираме, прибавяме 250 мл прясно мляко и 1 с.л. масло и връщаме на котлона за около пет минути. Поднасяме я топла, украсена с прясно смлян черен пипер, натрошени ядки, сметана или стръкче зелена подправка. 

For the carrot soup with curry and ginger boil one liter of water, add one tablespoon of olive oil, 600 g carrots and 2 large potatoes (peeled and chopped). When softened add ½ tbsp salt, 2 tbsp curry and 1 tbsp ginger. Puree, add 250 ml of milk and 1 tbsp butter then return to the heat for about five minutes. Serve it warm, decorate it with freshly ground black pepper, crushed nuts, sour cream or a spray of green herb.


Images: blanche et orange

No comments:

Post a Comment