11/02/2014

Чийзкейк с тиква и джинджифил
Pumpkin Ginger Cheesecake | no-bake recipe

Чийзкейк с тиква и джинджифил? Нека го направим! Рецептата е за кейк без печене! Единственото което трябва стоически да издържите са часовете, в които той трябва да бъде оставен да се стегне в хладилника. И така, готови?

А delicious cheesecake with pumpkin and ginger? Let's do it! This is a recipe for a no-bake cake! Yes, you heard me! The only thing you have to manage is the time when the cheesecake should be allowed to harden up in the fridge. So, are you ready?



Чийзкейк с тиква и джинджифил | без печене
Нужни са ви:
200г биксвити
100г разтопено масло
400г крем-сирене
2-3 с.л. захар или мед
1-2 с.л. джинджифил на прах
1 с.л. кисело мляко
200-300г пюре от тиква
1-2 ванилии

Начин на приготвяне:
1. За основата смесете ситно натрошените бисквити с маслото и джинджифила. Разтелете добре сместа на дъното на форма за печене с подвижни стени. Поставете в хладилника за 30 мин.
2. За пълнежа смесете останалите продукти до гладък крем. Разпределете върху охладения блат, загладете добре с шпатула и оставете за едно денонощие в хладилника
3. Извадете чийзкейка от формата и украсете с парченца тиква или ситно смлени ядки


Pumpkin Ginger Cheesecake | no-bake recipe
Yoi will need:
200g biscuits
100g melted butter
400g full-fat soft cheese
2-3 tbsp icing sugar or honey
1-2 tbsp ground ginger
1 tbsp yogurt
200-300g pureed pumpkin
vanilla sugar, to taste

Method:
1. Mix the biscuit crumbs with the melted butter and the ground ginger. Press evenly into a 20cm loosebottomed round cake tin. Chill in the fridge while you make the filling
2. Put the remaining ingredients into a bowl,  mix until smooth. Spread over the base, then smooth out the top with a knife. Leave overnight in the fridge to set
3. Remove the cake from the tin and top it with roasted pumpkin or chopped nuts

Images: left: vintage printable | right: blanche et orange

No comments:

Post a Comment