05/12/2012

Kлементини и кекс | Clementine cake

Не знам дали ви се е случвало да си купите нещо само заради опаковката. Малко ретро бурканче със сладко, метална кутия за домашни курабийки, гъби в дървена малка щайга и прочие. Хапвате доволно съдържанието и после трупате безценните джунджурийки и си мечтаете за голямата кухня, където ще може да ги използвате и да си ги наредите всичките. Вчера отново попаднах в капана и купих тези клементини заради… чувалчето.

I don’t know if you ever buy something just because of the nice wrapping. A little retro jam jar, a metal box with homemade biscuits, mushrooms in a small wooden crate and so on. You happily eat the contents and then accumulate precious trinkets and dream of the large kitchen where you can use and arrange them. Yesterday,  I did fall into the trap again and bought these clementines because of... the bag.


Тези мандаринови портокали или портокалови мандарини са много сладки, сочни и без семки. Понеже плодовете са полезни, затова реших да направя сладкиш! След кратък преглед на кулинарните кътчета си харесах тази рецепта като замених портокала с четири клементини. Вкусно!

These mandarin-oranges or orange-mandarins are very sweet, juicy and seedless. Since the fruits are healthy, I decided to make a cake! After I flipped through a few culinary blogs, the following recipe caught my attention. I changed however the orange with four clementines. Delicious!

Допадна ми и това предложение за сладко. Може би малките бурканчета все пак ще влязат в употреба.

I noticed this clementine and spices jam as well. The small jars will come in use after all.



Images: blanche et orange

No comments:

Post a Comment