06/02/2013

Крем супа от леща с кокосово мляко | Lentil cream soup with coconut milk

Днес съм решила отново да ви стопля със супа и да, отново е с къри. Дано и вие да обичате тази подправка, а комбинацията й с леща, кимион и кокосово мляко, съм сигурна поне ще възбуди любопитството ви.

I decided to warm you up with a soup today and yes, once again one of the ingredients is curry. I hope you like it as much as I do and I am sure that the combination with lentil, cumin and coconut milk will at least provoke your curiosity.


Необходими прдукти за 4 порции:
250 г леща
2 средно големи картофа
2 средно големи моркова
половин глава лук
2 скилидки чесън
2 с.л. олио
200 мл кокосово мляко
1 л вода или пилешки бульон
2 ч.л. кимион
1 с.л. къри
сол на вкус


Начин на приготвяне:
Ситно нарязаните лук и скилидки чесън задушаваме в нагорещено олио. Добавяме кимиона и едро нарязаните моркови и картофи. След пет минути прибавяме водата и лещата. Намаляваме котлона и оставяме всичко да се свари добре. След като всички продукти омекнат, дърпаме от огъня и пасираме. Овкусяваме с кърито, солта и добавяме кокосовото мляко. Млякото може да се замени с обикновено краве мляко, но плътността и вкусът на супата няма да са същите. Оставяме още десетина минути.
След като сетивата ни вече са напълно превзети от всички аромати, сервираме и похапваме вкусно до изчерпване на количествата.


For four people you will need:
250 g lentil
2 potatoes, medium, chopped
2 carrots, medium, chopped
½ onion, chopped
2 cloves of garlic, chopped
2 tbsp. cooking oil
200 ml coconut milk
1 l water or chicken broth
2 tsp. cumin
1 tbsp. curry
salt

For the lentil soup with coconut milk stew the onion and the garlic in hot oil. Add the cumin and the chopped carrots and potatoes. After five minutes pour the water and add the lentil. Reduce the heat and leave it to boil slowly. After all products are softened, puree, add the coconut milk (the milk can be replaced by a simple cow's milk, but the density and the taste of the soup will not be the same), the curry powder and salt then return it to the heat for about ten minutes.
Once our senses have been totally taken over by all the flavors serve and eat with pleasure until supplies last.

Image: blanche et orange

No comments:

Post a Comment