03/05/2013

Бухти | Morning Fritters

Преди няколко дни ни се доядоха бухти. Вкус от детството. Намерих тази рецепта, но добавих повече брашно, за да се получи меко тесто и да мога да изрежа бухтите с чаша. Така станаха еднакво големи и по-леки, тъй като не поеха много олио при пърженето. А вие, коя закуска ви беше любима?

A few days ago we had an urge for some morning fritters or “buhti” of bulgarian. A taste of our childhood. What about you, what was your favorite breakfast as a child?

Morning Fritters or Buhti
Ingredients:
200 g Bulgarian Yogurt (Kiselo Mlyako [Key-seh-loh Mlya-koh])
3 eggs
3 tsp (15 g) sugar
a pinch of salt
½ tsp (2 g) baking powder
2 cups (400 g) flour
oil for frying

Directions:
Mix all ingredients and knead to soft dough. Spread it till it's about 5 mm thick and cut out circles with a glass of brandy. Fry the cuted circles in hot oil until golden. Enjoy!

Image: blanche et orange

2 comments:

  1. Бухтите са супеееееееееер! А ще има ли козунаци ! Целувки !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря!
      Козунаците ги "омеси" мистър Д. :)

      Delete