24/09/2013

Homemade Bagels


След премеждията и проблемите с блога, отново всичко е наред. Днес ще ви "направя" бейгъли. Приготвят се изключително бързо, тъй като тестото не трябва да се оставя да втасва часове наред. Единствената забележка: свършват твърде бързо!

И така, от посочените съставки (за осем бейгъли) замесваме меко тесто. Оставяме за около двадесет минути да отпочине след което оформяме осем топки и леко ги приплескваме. Оставяме за още десет минути. В центъра на всяка топка правим дупка и отново леко приплескваме с длан. През това време сме сложили широк съд с подсолена вода да заври. Поставяме бейгълите за около 1-2 минути. Обръщаме и "варим" 1-2 минути и от другата страна. Оставяме ги на решетка за около пет минути. Загряваме фурната на 200 градуса. Поставяме бейгълите върху хартия за печене, предварително намазана с олио. Печем около 25 минути или докато получат кафеникаво-златист цвят и неустоима хрупкава коричка.

Ако искате да ги покриете със сусам и мак, както аз направих, намажете всеки бейгъл с разбит белтък и поръсете с желаните семена и тогава поставете във фурната.

Прекрасни са разполовени и намазани с
крем-сирене или масло. Подходящи са за закуска или закуско-обяд, така наречения брънч. Пробвайте!

After some trials and tribulations with the blog, everything is a go, again. Today, I will "make" you some bagels. They are very easy and quick to make as the dough must not be left to rise for hours. The only draw-back: they are gone in a matter of seconds!

So, mix all the ingredients shown above (enough for eight bagels) in a bowl. Knead the dough for about ten minutes. Let it rest for another twenty and then cut the dough into eight equal sized balls and flatten them slightly. Let rest for another ten minutes, then make a small hole in the center of each ball and again slightly flatten with your hand. During this time we put a large vessel of salted water to boil at which point we submurge the bagels for about 1-2 minutes into the boiling water. Turn them over and leave them for another couple of minutes. Take them out and let them dry for a little while (a minute or so)  and place them onto an oiled baking sheet. Bake into preheated oven, 200 degrees, for about 25 minutes or until they are golden brown with a irresistible crispy crust.

If you want to cover them with sesame and poppy seeds, as I did, brush each bagel with beaten egg-white and sprinkle, before you place them in oven.

They go very good with cream cheese or butter. Suitable for breakfast or brunch. Try it!

Image: blanche et orange

No comments:

Post a Comment