22/03/2015

Пролетно време и супа от мечи лук
Spring time and wild garlic soup

Времето на мечия лук и копривата дойде. И докато тя все още едва се вижда, мечият лук е навсякъде. Може да го хапвате свеж на салата, да използвате като уханна добавка към домашно приготвено масло или да си направите песто. Ако и на вас ви допада идеята сами да берете зеленчуци, плодове и билки, задължително надникнете тук.

The time of the wild garlic and nettle has come. And while the nettle still barely shows its tiny leaves the wild garlic is everywhere. You can eat it fresh in variety of salads or use it as a fragrant addition to your homemade butter or pesto. If you like the idea of gathering vegetables, fruits and herbs by yourself like I do, be sure to take a look over here.


Ние си направихме бърза супа от голяма връзка мечи лук, два средно големи картофа, един морков и половин глава лук. Нарязвате всички зеленчуци и задушавате за около 2-3 минути в тенджера с малко масло. Доливате вода, за да покрие всички зеленчуци. Когато морковът и картофите омекнат, пасирате всичко. Подправете със сол и черен пипер.

We made a quick soup with a bundle of wild garlic, two medium potatoes, one carrot and half an onion. Cut all vegetables into pieces and stir for about 2-3 minutes in a buttered pan. Pour water to cover the vegetables. When the carrots and potatoes are soft, blend everything together. Season with salt and pepper.

Images: blanche et orange

No comments:

Post a Comment