10/03/2013

Американски "бисквити" | Homemade Biscuits

От много време си бях намислила да направя популярните в Щатите бисквити за закуска. Трябва да поясня, че става въпрос за малките кръгли хлебчета с кафява хрупкава коричка и мека сърцевина, които имат леко нагарчащ вкус от содата за хляб в тестото. Опитах ги за първи път преди три месеца. Продават се в подобна на метален кен опаковка и се слагат директно в загрятата фурна. Тук за съжаление трудно се намират. Но тъй като съм привърженичка на домашно приготвените неща, намерих много лесна рецепта и докато мистър Д. и Арго правеха сутрешната разходка за около тридесет минути вече едната тава с домашни бисквити беше готова.

Поднасят се топли и са подходящи както с кашкавал, шунка или само масло, така и със сладко. Най-добре е да ги редувате - една сладка, една солена... докато купата остане празна.


For quite a while now I had in mind making, the popular in the States, breakfast biscuits. I should probably make it clear, what is meant here are the brown pastries with crunchy crust and soft core, which have a slightly bitter taste thanks to the baking soda used for the dough. I tasted them, some three months ago, for the first time. They are sold in a can looking container and are put straight into a preheated oven, ready to be eaten shortly afterwards. One could scarcely find them here and besides I am, as you know, a fan of homemade stuff, so I found a very easy recipe and while Mr. D and Argo were on their morning stroll I managed to have a pan full of biscuits waiting for them as they returned half an hour later.

The warm biscuits are great with feta cheese, ham or just plain butter. They also go very well with jam or honey, preferably homemade. For best results alternate, one sweet one salty, until the basket is empty!


Image: blanche et orange

No comments:

Post a Comment